Sabtu, 12 Februari 2011

Futsal, Ahad, 8.00 AM, Taman Gelora....

Assalamualaikum warge bloggers... hahahaha... ni aku nk crite sket ttg kenangan manis aku pada hri ni.. sumpah sgt manis walaupown ade pahit ubat batuk sket dlmnye...

Pada mlm smlm aku sggh bersemangat nak maen futsal ngan dak2 UiTM.. kalau bleh aku nk seme org trun... malang skali bkn seme ske maen futsal, so aku ajak org2 yg berminat nak maen futsal nih... semangat aku letak list2 nama org2 yg nak maen, gen azzam, geng terancang, geng rezza and geng tesl.. sme aku duk crik satu persatu... leh kata nak dkat 30 org la aku kmpl yg minat nak maen futsal nih!!.. lantas aku tido awal dlm pkol satu sebab hajat nak bangun awal and leh kejut mne2 yg maseh blom kejut...

pda malam itu aku xleh tdo.. mmg aku rse agak bengkak la ngan nyamuk2 yg duk cium kaki aku tuh.. habis darah O aku kene bekam dik nyamuk... aku bukak lampu and dpt la tepuk sekor nyamuk.. berkecai nyamuk tu, puas hati aku... and aku crik lagi and crik dh xde.. so aku tutup balik lampu tu.. lepas setengah jam tu mri plak nyamuk laen, and aku repeat mende sme smpi subuh..., habis kaki aku tmbh jerawat...

Bangun solat subuh and trus kejut amirul dz... mamat ni sggh semangat nak maen futsal.. die siap mandi and bersedie tuh nak maen futsal.. aku g kliling blok and tgk2 budak2 yg nak maen ni sme maseh tdo... aiseymen xleh jd ni.. so aku kejut la dieorg.. aku kejut dgn penuh lemah lembut, xmo kasar2 takut aku plak yg kene maki... tpi x menjadi jgak.. almaklum la lelaki, ble niat nk tdo lama tu, mmg tido aruah ar.. nak je aku simbah sorg2 dak2 ni.. bengang gak aku naek turun naek turun smpi berpeluh2.. sbnrnye futsal kol 8, kene tunda kol 9 bab nak kejut nye dak2 ni... azzam bangun trus ble aku kejut die.. smangat gle aku... azzam yg bg cadangan suh tunda kol 9.. so aku trus berusaha berusaha tuk kejut dieorg... x bangun2 lg... arghh geramnye, pastu amirul kuar dri bilik and buat bising.. die merengek yg die bersemangat sgt nak maen futsal... last2 aku ajak die join skali kejut dak2 ni.. akhirnye menjadi jugak.. ade perkembangan.. slow2 kejut dak2 ni bangun tdo... setiap sorg leh kata makan mse 5 hgga 15 minit lah nak dikejutnye.... dripada 30 org yg nak maen, 18 je yg trun sbb y lebih tu mseh tdo... hurm pe bleh buat kan... maen jela

aku naek ngan amirul ke taman gelora, niat nak jln kaki tpi dieorg bangun lewat so dieorg naek moto and aku naek krete... sesampainye disana kitorg start maen... lepas tu sesuatu yg mengejutkan telah berlaku.. kadok yg bodoh ni g pakai sluar tido yg koyak yg telah menampakkan lurah dibelakangnye... fuh aku xleh berenti gelak.. die mcm xde pape berlaku.. layan je sluar koyak.. sme duk gelak kan die and die pown gelak kan diri die.. bodo betol g pakai sluar koyak hahahaha... die trus maen tuh.. maen pnye maen smpi cuaca jd panas terik.. kitrg cadang nak maen 2 jam.. tpi apakan daya cuaca x mengizinkan kerana kepanasannye agak melampau... so kitorg balik awal.... g makan kat arked jap.. biasanya kalau dieorg ni duk asrama, dieorg dahagakan cinta, ble g arked sme dahagakan air... minum air tin 100plus satu tin and air limau nipis.. fuh layan...

ni mmg kenangan manis yg aku xleh lpe smpi mati.. enjoy gle ah ngan korg.. ni last sem aku disini and aku harap korg pown akan igt aku.. hehehehehe... syg ah korg.. peace out (^_^)

5 ulasan:

  1. haha.ade tak yg berenang2 kat tasik tu?hahaha

    BalasPadam
  2. ade la... hahahah kaduk yg g brenang tuh hahaha

    BalasPadam
  3. haha.asal tak tamgkap gambar!lagi best tu!!haha.memandangkan kau ni dah tak lame kat sini.ape kate belanja aku makan!

    BalasPadam
  4. ceh... bla ah.. kuar ngan aku pown kene mintak izin hafiz hahaha

    BalasPadam
  5. alah kua lah ber3.apa salah nye kan?

    BalasPadam